• Lode Ceyssens

Voor CD&V moet Spartacus rechtstreeks naar mobiliteitsknooppunt stationsomgevingVlaams parlementslid en verkeersexpert voor CD&V Limburg Lode Ceyssens: “In 2019 werd er tussen de Vlaamse meerderheidspartijen NVA, Open VLD en CD&V in de Vlaamse regering afgesproken dat er met de Stad Hasselt een akkoord zou worden gesloten over een tracé naar het mobiliteitsknooppunt Hasselt-Station. Indien nodig zou de Stad Hasselt ook investeren in infrastructurele maatregelen met het oog op de ruimtelijke en visuele nabijheid van de stationsperrons”.“Voor CD&V Limburg is de rechtstreekse verbinding met de Hasseltse stationsomgeving een absolute must, zodat Limburgse pendelaars naar Antwerpen en Brussel vlot het treinstation van Hasselt kunnen bereiken. In het belang van de mobiliteit voor veel Limburgse pendelaars moet hierover dan ook snel duidelijkheid komen”, besluit Lode Ceyssens.


Gedeputeerde provincie Limburg en Hasselts gemeenteraadslid Tom Vandeput: “Het gehele Spartacusproject kan bijdragen aan de duurzame mobiliteit van de toekomst voor alle Limburgers. Om die reden hebben NVA, Open VLD en CD&V in 2019 hierover een akkoord gemaakt”.


De Vlaamse regering gaf Hasselt tijd om extra te studeren en een voorkeurtracé op haar grondgebied kenbaar te maken.


Tom Vandeput: “Het is hallucinant om te zien dat na 2 jaren studeren de Hasseltse burgemeester en sp.a-schepen dinsdag een nieuw tracé aankondigen voor de tram op Hasselts grondgebied, terwijl de Hasseltse Open VLD-schepenen op donderdag een ander traject voorstellen. Na 2 jaar wachten op hun studiewerk, blijkt er geen overeenstemming te zijn in de Hasseltse bestuursploeg. We kunnen verder enkel de expert, professor Miermans bijtreden naar de inhoud van de voorstellen.” (Citaat prof Miermans, HBvL 6/1: ….Het is doodjammer hoe dit tracé nu zal lopen, allemaal om de burgemeester een plezier te doen, wat begon als een onzalige verkiezingsbelofte. Voor openbaar vervoer op regionale schaal is dit nefast… Hasselt moet zich schamen. ….)


7 keer bekeken0 reacties