• Lode Ceyssens

Student Hanna Doumen een dag in de schoenen van Lode Ceyssens

Op donderdag 17 oktober was het YOUCA Action Day. Heel wat jongeren in Vlaanderen gaan die dag aan de slag en voeren een job naar keuze uit. Het loon dat ze die dag verdienen, €55, gaat integraal naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.


Ook Hanna Doumen, zesdejaarsleerling van het Sint-Augustinus Instituut in Bree, nam deel aan de YOUCA Action Day. Zij koos ervoor om een dag op pad te gaan met burgemeester van Oudsbergen en Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens. De werkdag begon al vroeg op


het gemeentehuis in Meeuwen. Wat volgt, is een goedgevulde agenda in Brussel: een rondleiding in het Vlaams Parlement aan Neos Tongeren, een politiek overleg op het kabinet van Minister Hilde Crevits, de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken in het Vlaams Parlement. Op de agenda stond een vraag van Lode Ceyssens over het stijgende aantal fietsdoden in het verkeer. Niet Lode nam het woord, maar Hanna kreeg de eer om minister Lydia Peeters hierover te ondervragen. Een boeiende dag en een bijzonder leerrijke ervaring.

10 keer bekeken0 reacties