• Lode Ceyssens

Regeringspartijen scharen zich voluit achter realisatie van het Spartacusplan met drie lijnen!

Met de opstart van de Vlaamse regering hebben de drie regeringspartijen N-VA, CD&V en Open VLD zich ook geschaard achter de realisatie van het volledige Spartacusplan. Dat betekent dat zowel Spartacuslijn 1 Hasselt-Maastricht, Spartacuslijn 2 Hasselt-Maasmechelen en Spartacuslijn 3 Hasselt-Pelt (spoorlijn 18) in het regeerakkoord staan.


Vorige week bereikten Lode Ceyssens, Steven Vandeput en Marino Keulen een akkoord over de uitvoering van het Spartacusplan.


Voor Spartacuslijn 1 loopt de selectieleidraadprocedure verder en wordt er intussen zo snel mogelijk een akkoord gesloten met de stad Hasselt over het tracé langsheen de kleine ring van en naar het mobiliteitsknooppunt station. Voor Spartacuslijn 2 moet nu zo snel mogelijk de procedure voor de lijn Hasselt-Genk-Maasmechelen opgestart. Voor Spartacuslijn 3, ook bekend onder spoorlijn 18, voorziet Vlaanderen de cofinanciering voor de studies en de eerste werken. Deze drie lijnen, samen met hun knooppunten van bussen en vervoer op maat, moeten ervoor zorgen dat Limburg eindelijk deftig openbaar vervoer krijgt en dat de Limburgse pendelaars naar Antwerpen en Brussel vlot het treinstation van Hasselt kunnen bereiken.15 keer bekeken0 reacties