• Lode Ceyssens

“Laat contactloze sporten al vanaf 29 juni starten met het organiseren van wedstrijden”

Vlaams parlementslid Lode Ceyssens (CD&V) pleitte woensdagochtend in de Commissie Sport om contactloze sporten al vanaf 29 juni te laten starten met het organiseren van wedstrijden onder bepaalde voorwaarden.

Er ligt vandaag een actieplan klaar om de sport uit de coronalockdown te halen. Dit plan is indicatief en dient als leidraad voor de GEES-experts. “Het is goed dat er voorbereidend werk is gedaan om de sportsector uit de lockdown te halen. Voorlopig heeft de Nationale Veiligheidsraad alle sportwedstrijden verboden tot en met 31 juli. Toch vind ik dat niet alle sporten en sportwedstrijden over dezelfde kam geschoren mogen worden.” reageert Lode Ceyssens. “Er is wel degelijk een verschil tussen contactloze sporten zoals paardrijden, tennis, kajak … en bijvoorbeeld judo. Bij een contactsport kan het virus veel makkelijker overgedragen worden. Logischerwijze zie ik daarom een mogelijkheid om contactloze sporten ook opnieuw wedstrijden te laten organiseren. Daarom vraag ik om dat voor die sporttakken al toe te laten vanaf 29 juni.”

“Voor wat betreft de paardensector in Vlaanderen, die is over de ganse wereld gekend en is dan ook een echte aantrekkingspool. We moeten ervoor zorgen dat we in het professionele circuit geen achterstand oplopen tegenover de andere landen. In Nederland mogen bijvoorbeeld al opnieuw wedstrijden georganiseerd worden.” zegt Ceyssens.

Ceyssens hoopt dat de Nationale Veiligheidsraad zich buigt over zijn voorstel en dat de contactloze sportwedstrijden al eerder dan 31 juli georganiseerd mogen worden.
127 keer bekeken0 reacties